>

    

   

  Hjemmesiden:http://www.rudsvedbyskole.dk/

   

   

  Giv børnene lov til at lege og lære                     Lad dem lege i Livstræets krone

   Og drømme og forme og leve og være                Og drømme og forme og leve og være 

   Kun dér, hvor børn kan føle sig trygge,              Lad dem skue de blå horisonter

   Gror dét, de gamle kaldte for lykke.                   Og himmelhvælvingens port.

                                                 (Carl Scharnberg)                                     (Erik Lindeberg)

                                                 

                                

  ”If you can dream it … You can do it…!”

             

   

                                         

                                               

                            

  Vi påstår, - i al ubeskedenhed - at vi er ved at lave:

  Verdens bedste Skole

  og vi glæder os altid til at byde nye elever velkommen til vores verden.

  Udefra ligner skolen så mange andre skoler - men indenfor….! Skolen er totalt renoveret…!

  Lyse farver på væggene, fællesrum med stjernehimmel, bærbare PC'ere og igangværende udskiftning af gamle tavler til nye interaktive ditto, gruppearbejdspladser, velfungerende faglokaler, pædagogiske legestationer i skolegården, legepatrulje, stor idrætshal og eget svømmebad…! Og så arbejdes der hele tiden på at forbedre udearealerne.

  Hertil kommer, at vort lærerkollegium er ungt, nytænkende og fulde af gode idéer til, hvordan netop dit barn får det bedst tænkelige udbytte af undervisningen.

  Skolen arbejder teamopdelt. Indskolingsteamet dækker BH-klasse til 2. klasse. Mellem-teamet rummer 3. - 6. klasse og Overbygningsteamet står for undervisningen af 7. - 9. klassetrin. Den enkelte lærer er tilknyttet ét af disse team - og teamets lærere planlægger i fællesskab årets undervisning for de involverede klasser. Årlige tema- og fordybelsesuger bryder det almindelige skema op.

  I indskolingsteamet har vi ”Leg og Læring”, hvor lærere og pædagoger arbejder tæt sammen om børnenes hverdag i de 5-6 daglige skoletimer. Vi har her afskaffet de årgangsdelte klasser, og eleverne er i stedet tilknyttet en af vore aldersintegrerede grupper, som alle er opkaldt efter et rovdyr (ex. Løverne).

  I 10 af ugens lektioner (2 pr. dag) har børnene et fagligt morgenmodul med enten dansk eller matematik. Vi arbejder her med 4 niveauer, - startende med det røde hold. Når man har tilegnet sig holdets pensum, så rykker man videre til næste niveau. Oprykningen foregår uafhængigt i dansk og matematik. Alle indskolingsbørn skal igennem alle fire niveauer i løbet af de tre år, som de går i indskolingen, men det er individuelt, hvor længe hvert barn går på det enkelte niveau.  Der er gennem hele skoledagen sikret tid til faglig fordybelse, masser af kreative aktiviteter, projektforløb, god tid til fysisk udfoldelse og værkstedarbejder, hvor den faglige kunnen kan bruges i legeprægede aktiviteter.

  Før og efter skole er der selvfølgelig pasningsgaranti i skolens SFO, Snurretoppen. SFO’en er en integreret del af skolen - både bygningsmæssigt og tankemæssigt. Snurretoppen ligger centralt i Lilleskolen - og det er selvfølgelig de samme pædagoger, der deltager i undervisningen og holder Snurretoppen åben - før og efter skoletid.

  Det sikrer helhed og sammenhæng - og mulighed for at behandle barnet som et helt lille menneske, - i stedet for at splitte barnet op i skoleelev- og institutionsbarn.

  Det, at betragte barnet som et helt menneske, er et grundlæggende princip for alt, hvad vi gør. Og teorien om menneskets mange intelligenser forsøger vi - efter bedste evne - at omsætte til praksis i hverdagens forskellige undervisningssituationer bl.a. ved inddragelse af teorien om læringsstile, som sikrer, at det enkelte barn får mulighed for at lære nyt og vanskeligt stof på sin foretrukne måde, hvad enten barnet lærer bedst ved at inddrage hele sin krop, sine hænder, sine ører eller øjne.

  (Såkaldte: GØRE-børn, RØRE-børn, HØRE-børn eller SE-børn.)

  Bemærk: Hele området (Indskoling/SFO) er sko-frit område, fordi megen undervisning og leg foregår på gulvet.

  Ruds Vedby Skole er en folkeskole… og folkets skole - den er for folkets børn… alle folkets børn vel at mærke. Vi tror på, at vi kan rumme børnene, hvor forskellige deres forudsætninger end måtte være. Her skal være plads til og respekt for det enkelte barn.

  Vi arbejder i dagligdagen tæt sammen med den forældrevalgte skolebestyrelse og føler os i det hele taget i god dialog med lokalsamfundet og de forældre, hvis børn vi får lov at låne i skoletiden.

  Overvejer du / I at flytte til Ruds Vedby, så ring og få en snak med os…eller bedre:

  Kom og besøg skolen, så I kan mærke, at vi gerne vil sige velkommen til netop jeres barn.

   

  Bodil Bøgebjerg

  Ruds Vedby Skole, Skolegade 19, 4291 Ruds Vedby

  Kontor: 5826 1241 - SFO: 5826 1689 - Lærerværelse: 5824 3042

  Hjemmeside: www.rudsvedbyskole.dk - e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  © 2020 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper